Urbanisztikai Egyeztető Fórum alakult, a Levegő Munkacsoport részvételével.

2013. december 12-én a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában a Budapesti Építészkamara, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozat, Terület- és Településrendezési Szakosztálya, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság képviselője Urbanisztikai Egyeztető Fórum létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást írt alá.

Az Együttműködési megállapodás aláírói – nem kormányzati urbanisztikai, és az urbanisztikához kapcsolódó szakmai szervezetek – mint az Urbanisztikai Egyeztető Fórum tagjai a megállapodás aláírásával azt vállalták, hogy szakmai tudásukkal, eszközeikkel támogatják a közhatalom gyakorlóit, a kormányzati és önkormányzati szereplőket, döntéshozókat és döntés-előkészítőket abban, hogy a közforrások felhasználásával tervezett jelentős programjaikat társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból minél hatékonyabb és eredményesebb módon készítsék elő és valósítsák meg.

Az Urbanisztikai Egyeztető Fórum állásfoglalása a közhatalmi terület- és településfejlesztési akciók, beruházások urbanisztikai előkészítésének szempontrendszeréről

Hírfigyelő