"Collective!Traffic” – térképalapú intelligens telekocsi-rendszer

Eleged van a magas benzinárakból, a zsúfolt tömegközlekedésből? Gyere és közlekedj Velünk!

Mindennapjainkban egyre gyakrabban ütközünk bele civilizációnk okozta problémákba. Az elharapódzó erőforrás-válság és a globális éghajlatváltozás mind jobban és jobban éreztetik hatásukat. A közelmúltban indított, társadalmi összefogást igénylő projektünkkel mindkét probléma megoldásához igyekszünk hozzátenni a tőlünk telhetőt.

Teljesen új megközelítésű és adatszerkezetű telekocsi-rendszerünk szakított az eddigi jó-rossz hagyományokkal, és a szöveges hirdetés-alapú, eseti útvonal-megjelölés helyett egy átfogó térinformatikai rendszert dolgoztunk ki, amely képes megkeresni a felhasználó céljaihoz legjobban illeszkedő útvonalakat. Az utazás induló- és végpontjának nem szükséges egyeznie ahhoz, hogy autós és utasa egymásra találhasson, az autós útjának egy rövidebb szakaszára is találhat stoppost. A felhasználóinknak csupán fel kell vinnie gyakran használt útvonalait térképrendszerünkbe, azokat némi kiegészítő információkkal kell ellátnia (gyakoriság, indulási időpontok, szabad helyek, igényelt helyek stb.) és az erre a célra kifejlesztett webes felületen keresést kell futtatnia a rendszeren, amely automatikusan megmutatja és értékeli különböző szempontok alapján a legjobb találatokat.

Projektünket Facebook alkalmazássá fejlesztettük tovább, hogy minél egyszerűbben és minél több rétegben lehetőség legyen a telekocsis közösségek kialakítására. (Facebook-fiók szükséges a használathoz.)

  • Ha szívesen tennétek valamit a természetért és e célból megosztanátok közlekedési lehetőségeiteket
    (hogy ne az „egy autó egy ember--szindróma uralkodjon a közutakon), akkor éljetek az alkalmazás
    nyújtotta lehetőséggel – így kevesebb káros anyag jut a levegőbe!
  • Ha drágának tartjátok a jelenlegi közlekedési árakat, akkor használjátok ki a lehetőséget – osszátok meg egymás között a költségeket!
  • Ha nem tudtok eljutni valahová, tegyetek egy próbát – hátha valaki pont arrafelé megy, amerre Ti is szeretnétek!
  • Ha nem szándékozzátok használni a rendszert, de egyetértetek célkitűzéseinkkel, akkor csatlakozzatok,,és a rendszeren keresztül ajánljátok ismerőseiteknek ezt a lehetőséget!

Azon vagyunk, hogy szolgáltatásunk ingyenes lehessen, amihez szponzort keresünk. A szponzorációhoz pedig elsősorban a működés és a projekt létjogosultságának bizonyítása szükséges, ezért ingyenessé tettük a szolgáltatást mindenki számára, aki aktívan részt vesz a telekocsis közösség életében.

Telekocsi rendszerünket megtalálhatjátok a http://collectivetraffic.net oldalon.

Hírfigyelő