A budapestieknek már több mint 80 százaléka elutasítja a Városliget beépítését

Egy újabb közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy ma még több budapesti utasítja el a Városliget beépítését, mint fél évvel ezelőtt.

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Greenpeace megbízásából reprezentatív közvélemény-kutatást végzett a Városligetről, amely megállapította, hogy a budapestiek 81 százaléka nem ért egyet azzal, hogy új múzeumokat és egyéb építményeket építsenek a a Városligetbe. Még ennél is többen, a fővárosban élők 86 százaléka ért egyet abban, hogy a tervezett múzeumok ne a Városligetben, hanem a zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet.

„Idén januárban a Levegő Munkacsoport megbízásából készült közvélemény-kutatás megállapította, hogy a fővárosiak nagy többsége ellenzi a Városliget beépítését. Az újabb felmérés pedig azt mutatja, hogy az ellenzők száma tovább növekedett. A kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni az emberek véleményét. Itt az alkalom, hogy ezt tettekkel is bebizonyítsa” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A Greenpeace közleménye: http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Median---Varosliget/

A Levegő Munkacsoport megbízásából 2016. januárjában készült közvélemény-kutatás: https://www.levego.hu/hirek/2016/02/a-budapestiek-elutasitjak-a-varosliget-beepiteset

Hírfigyelő