Tartsa a szavát, Főpolgármester Úr!

A Fővárosi Közgyűlés 2016. január 27-én olyan döntést hozott, ami jelentősen befolyásolhatja Budapest közlekedésének alakulását – előreláthatólag nem a környezetbarát közlekedési módok javára. A határozat szerint ugyanis elvennék a BKK-tól feladatainak jelentős részét. Ez jelentősen meggyengítené a tömegközlekedést, kerékpározást és gyalogos közlekedést prioritásnak tekintő BKK érdekérvényesítő képességét.

Tarlós István főpolgármester korábban arról tájékoztatta a Levegő Munkacsoportot, hogy betekintést kap majd a Budapest közlekedésfejlesztésével kapcsolatos háttéranyagba és egy személyes megbeszélésen is egyeztethet róla. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szintén kijelentette – a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületével tartott 2016. január 6-i megbeszélésen –, hogy 2016 első negyedévében társadalmi egyeztetést folytatnak a témáról, amelyen várják mások mellett a Levegő Munkacsoport és a kerékpáros szervezetek véleményét is.

Társadalmi egyeztetésnek csak az nevezhető, ami a döntések előtt történik. Ezért a Levegő Munkacsoport azt kéri Tarlós István főpolgármestertől, hogy kezdeményezze a BKK feldarabolásáról hozott határozat végrehajtásának felfüggesztését, és a Fővárosi Közgyűlés ne hozzon újabb, közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos döntéseket a megígért társadalmi egyeztetés előtt.

Hírfigyelő