Emberhez méltó körülményeket a KÖKI-nél!

A Kőbánya-Kispest állomás mellett épülő KÖKI Center beruházója emberhez méltatlan körülményeket teremtett az itt naponta megforduló több mint százezer ember számára. Az utasok balesetveszélyes, kényelmetlen, piszkos területen kénytelenek áthaladni és várakozni. Ide érkezik a Ferihegyi repülőtér utasainak egy része is, akik sokszor itt szerzik az első benyomásukat országunkról.

Joggal feltételezhető, hogy az embertelen körülmények csupán arra szolgálnak, hogy a folyamatban lévő bírósági eljárás esetleges elhúzódása esetén a beruházó a civil szervezeteket tegye felelőssé a kialakult helyzetért. A Levegő Munkacsoport a jelenlegi áldatlan állapotok megszüntetése érdekében levelet írt az illetékes önkormányzat jegyzőjének, kérve, hogy kötelezze a beruházót a biztonságos és kényelmes közlekedés feltételeinek haladéktalan megteremtésére és fenntartására azon idő alatt is, amíg az építkezés tart.
A Levegő Munkacsoport és a Civilek Érdekvédelmi Fóruma Kispestért (CÉFO) azért nyújtott be keresetet a Fővárosi Bírósághoz, hogy a KÖKI Center bevásárlóközpontot kisebbre tervezzék, és így az kevesebb forgalmat vonzzon, és terepszinten több zöldfelület létesüljön. Ugyanakkor szükséges, hogy a metró- és autóbusz-végállomás az utazó közönség érdekeinek megfelelő, biztonságos és kényelmes, a XXI. század követelményeihez méltó kialakítást nyerjen.

A jegyzőnek írt levél itt olvasható.

Hírfigyelő