Félpályás útlezárás a 86-os úton

Tizenegy településen egyszerre tartanak félpályás útlezárást a 86-os út mellett élők 2006. június 21-én, szerdán 7 órától 19 óráig. „Az elmúlt néhány évben sokszorosára növekedett a kamionforgalom, ami immár elviselhetetlenné teszi a lakók életet. A hatalmas zajtól éjszaka sem lehet pihenni, repedeznek a házaink, állandósult a balesetveszély.”

MEGHÍVÓ

Félpályás útlezárás a 86-os úton

Tizenegy településen egyszerre tartanak félpályás útlezárást a 86-os út mellett élők 2006. június 21-én, szerdán 7 órától 19 óráig. „Az elmúlt néhány évben sokszorosára növekedett a kamionforgalom, ami immár elviselhetetlenné teszi a lakók életet. A hatalmas zajtól éjszaka sem lehet pihenni, repedeznek a házaink, állandósult a balesetveszély.” – állapította meg Sátory Károly, megmozdulás egyik szervezője. „A kamionforgalom akkor növekedett meg ugrásszerűen, amikor Ausztriában bevezették a teherautók útdíját. Az ingyenes lehetőséget kihasználva az új EU-tagállamok kamionosai a 86-os úton kerülik ki a fizetést. Ez is aláhúzza annak a szükségességét, hogy Magyarország mielőbb vezesse be a nehéz tehergépkocsik útdíját.” – jelentette ki Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának vezetője.

A szervezők szeretettel várják a sajtó képviselőit a tüntetésen és a 11 órakor tartandó sajtótájékoztatón, melynek a helyszíne: Szeleste, Kultúrház.

Kapcsolódó anyagok:
A 86-os Útbizottság sajtónyilatkozata
A 86-os Útbizottság levele Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek

Budapest, 2006. június 19.

Hírfigyelő