„A sínek tovább bírják” - Meghívó sajtótájékoztatóra - 2005. január 18.

Holnapután, szerdán délelőtt 11 órakor különös helyszínen, a bezárt Józsefvárosi pályaudvar előtt elhelyezett és feldíszített vasúti konténerben várják a Levegő Munkacsoport munkatársai a sajtó képviselőit, ahol bemutatják „A sínek tovább bírják” kampány főbb elemeit és céljait.


Mire Ön idáig eljutott a meghívó olvasásban, már két újabb kamion lépte át a magyar határt, számuk pedig folyamatosan növekszik. Ennél még meghökkentőbb adat, hogy egyetlen kamion annyi kárt okoz az úttestben és épületeinkben, mint százezer személyautó. Évi 1000 milliárd forintra becsülhető az a költség, amelyet a nehéz tehergépkocsik okoznak, és amelyet nem ezeknek a járműveknek az üzemeltetői fizetnek meg, hanem mi mindannyian.

A sajtótájékoztató résztvevőinek átadjuk a Levegő Munkacsoport új tanulmányát, amely közérthető nyelven, sok illusztrációval, egyúttal számításokkal és statisztikai adatokkal alátámasztva részletesen bemutatja a problémát, és megoldásokat kínál.

A Józsefvárosi pályaudvar (VIII. kerület, Fiumei út 26.) megközelíthető a Keleti pályaudvartól közlekedő 23-as és 24-es, illetve a Népszínház utcából induló 37-es és 28-as villamosokkal, valamint a 9-es busszal (az Orczy téri megállóig).

Levegő Munkacsoport
1465 Budapest, Pf. 1676
Telefon: 411-0509, 411-0510, 266-0854
mailto:kamionstop@levego.hu

A háttéranyag itt letölthető (pdf)

Hírfigyelő